" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptčínska-rolka-s-pečeným-mäsom
Piatok 4. december 2020 | Meniny má Barbora, zajtra Oto › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

čínska rolka s pečeným mäsom

Ingrediencie

400 g pečeného mäsa, 300 g polohrubej múky, 3 lyžice oleja, chilli omáčka (alebo pikantná nátierka z mletých paprík Sába), 2 viazaničky mladej cibuľky, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Múku so štipkou soli preosejeme do misy a pomaly do nej prilejeme 250 ml vriacej vody. Miesime asi 10 minút. Cesto sformujeme do bochníka a necháme na 10 minút odpočívať. Z cesta na pomúčenej pracovnej doske urobíme asi 12 rovnako veľkých guliek, ktoré pomúčeným valčekom rozvaľkáme na tenké palacinky. Na suchej teflónovej panvici ich postupne opečieme na miernom plameni 1 až 2 minúty z každej strany. Palacinky dáme na teplé miesto. Upečené mäso nakrájame na tenké plátky. Palacinky potrieme pikantnou paprikovou nátierkou, na ktorú rozložíme očistenú, na pásiky nakrájanú mladú cibuľu. Napokon rozdelíme plátky mäsa a zrolujeme. Rolky naukladáme na plech a vo vyhriatej rúre zohrejeme 3 až 4 minúty. Podávame teplé pri slávnostných príležitostiach. Tip: Rolky môžeme naplniť namiesto pečeným mäsom aj šunkou, miešanými vajciami na slanine alebo udusenou zeleninou.

johny1, 2007-05-10 14:03:03

späť