" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptčervený-ovocný-dezert
Štvrtok 18. január 2018 | Meniny má Bohdana, zajtra Drahomíra › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

červený ovocný dezert

Ingrediencie

700 g miešaného červeného ovocia (napr. čerešne, červené ríbezle, maliny, černice), 60 g maizeny, 500 ml tekutiny (šťava z čerešní alebo zmiešaná s červeným vínom alebo vodou), podľa chuti 40 g cukru.

Postup prípravy

Ovocie preberieme, odstránime z neho stopky a opláchneme. Keď použijeme čerešne, vykôstkujeme ich. Ovocie dáme do dostatočne veľkej misy s pokrievkou a premiešame. Maizenu rozmiešame dohladka s 3 lyžicami tekutiny, až kým sa nerozpustia všetky hrudky. Pridáme zvyšnú tekutinu a vylejeme na ovocie. Podľa chuti pridáme cukor. Ak je šťava alebo víno sladké, môžeme cukor úplne vynechať. Ovocie a tekutinu necháme zakryté povariť asi 12 minút pri 600 W. Počas zohrievania by sa mala ovocná zmes niekoľkokrát dobre premiešať, aby sa škrob neusadil na dne. Potom vyberieme zmes z rúry, ešte raz ju dobre premiešame a odkrytú varíme ďalších 5 min. pri 600 W. Hotovú zmes premiešame a nalejeme do veľkej misy alebo ju rozdelíme do misiek na jednu porciu. Podávame studené s vanilkovou omáčkou alebo smotanou. Tip: Takým istým spôsobom môžeme pripraviť aj biely ovocný dezert. Použijeme 400 g egrešov a 300 g kyslejších jabĺk. Vhodnou tekutinou je suché biele víno a jablková šťava - samotná alebo zmiešaná. Množstvo cukru môžeme zvýšiť asi na 75 g.

johny1, 2007-06-15 22:23:54

späť