" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skrecept-bravčové-mäso-po-čínsky
Pondelok 25. jún 2018 | Meniny má Tadeáš, zajtra Adriána › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bravčové mäso po čínsky

Ingrediencie

800 g bravčového mäsa zo stehna, 400 g póru, 80 g olúpaných mandlí, 8 lyžíc vína, 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžička maizeny, trošku cukru a rozotretý cesnak, 3 lyžice olej, soľ.

Postup prípravy

Umyté mäso pokrájame priečne cez vlákna na malé rezance. Očistený pór rozrežeme na štvorcentimetrové kúsky a potom na pásiky široké asi 5 mm. Mandle pokrájame na tenké rezančeky a opražíme na sucho., Zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovú omáčku, maizenu, cukor a rozotretý cesnak. Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme. Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a 1 minútu spolu povaríme. Pred podávaním mäso posypeme mandľami. Vhodnou prílohou je varená alebo dusená ryža.

johny1, 2007-04-15 08:35:52

späť