" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skrecept-bravčové-rebierko-so-zelenino
Štvrtok 18. apríl 2019 | Meniny má Valér, zajtra Jela › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bravčové rebierko so zeleninou na smotane

Ingrediencie

4 porcie bravčového rebierka, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 g slaniny, 1 červená paprika, 1/2 lyžice nakladaných kapary, 100 ml smotany, 1 sáčok Sviečková omáčka, 3 lyžice smotany, voda.

Postup prípravy

Bravčový kotlet ľahko naklepeme, osolíme a okoreníme, obalíme v múke a sprudka opečieme z obidvoch strán na oleji. K opečeným kotletám pridáme maslo a dáme do mierne vyhriatej rúry (asi 140°C) pod pokrievkou dodusiť. Slaninu nakrájame na jemno a rozpustíme. K rozpustenej slanine pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, nakrájanú červenú papriku a kapary a ľahko orestujeme. Výpek dolejeme vodou, vysypeme obsah sáčku Sviečková omáčka, dobre rozmiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Omáčku varíme za občasného miešania na miernom ohni 5 minút. Do uvarenej omáčky primiešame smotanu a orestované šampiňóny a krátko povaríme.

johny1, 2007-04-15 12:58:49

späť