" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skrecept-bravčové-srdce-na-víne
Piatok 10. apríl 2020 | Meniny má Igor, zajtra Július › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bravčové srdce na víne

Ingrediencie

100 g koreňovej zeleniny, väčšia cibuľa, 50 g masti, cukor, voda, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, 500 g bravčového srdca, 50 g múky, voda, 1 dl vína.

Postup prípravy

Zeleninu pokrájame na kolieska a spolu s posekanou cibuľou opražíme n a rozpálenej masti. Pridáme trošku cukru, ktorý upražíme na karamel, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáme bobkový list. Na to položíme pokrájané srdce, ktoré sa stáleho podlievania vodou udusíme do mäkka. Mäkké srdce vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozhabarkovanou v 2 dl vody a necháme dobre povariť. Pridáme víno, pretrieme cez sito a nalejeme na pokrájané srdce. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom z červenej repy.

johny1, 2007-04-15 11:32:00

späť