" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skrecept-bravčový-perkelt
Utorok 18. jún 2019 | Meniny má Vratislav(a), zajtra Alfréd › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bravčový perkelt

Ingrediencie

600 g bravčového bôčika, 40 g masti, 160 g cibule, 10 g mletej červenej papriky, soľ, 10 g cesnaku, voda alebo vývar, 1/2 dl kyslej smotany.

Postup prípravy

Očistený, umytý, očistený bôčik pokrájame na rovnaké väčšie kúsky. Na rozpálenom tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, rajčiakový pretlak, pokrájané mäso, so soľou rozotretý cesnak, podlejeme vodou alebo vývarom a pod pokrievkou za občasného podlievania vodou a miešania dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, zalejeme ho kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku a ešte krátko povaríme.

johny1, 2007-04-15 11:24:47

späť