" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skrecept-grécka-bravčová-pečeň-na-poma
Utorok 27. október 2020 | Meniny má Sabína, zajtra Dobromila, Kevin › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

grécka bravčová pečeň na pomarančoch

Ingrediencie

125 dkg bravčových kotliet, 5 pomarančov, soľ, tymián, 750 ml zeleninového bujónu, 4 lyžice škrobu, 5 strúčikov cesnaku, 1 citrón, čierne korenie, 2 lyžice medu, 200 g zelených olív.

Postup prípravy

Mäso umyjeme a vysušíme. Olúpeme dva strúčiky cesnaku, pretlačíme ho a mäso ním potrieme. Zo štyroch pomarančov a citrónu vyžmýkame šťavu. Prelejme ňou mäso a 2 hodiny necháme v marináde. Rúru predhrejme na 200 °C. Mäso vyberieme z marinády, osolíme a okoreníme. Olúpeme a pretlačíme tri strúčiky cesnaku. Zmiešame ho s tymiánom a medom. Pastou mäso potrieme a dáme do pekáča. Prikryté ho pečieme asi hodinu. K marináde prilejeme vývar zo zeleninového bujónu, jeden pomaranč nakrájaný na plátky, kôru z jedného pomaranča a olivy. Prelejeme ňou mäso a odkryté pečieme ešte hodinu. Omáčku zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode.

johny1, 2007-04-14 10:35:54

späť