" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skrecept-horčicová-pečeň-so-zemiakovým
Utorok 27. október 2020 | Meniny má Sabína, zajtra Dobromila, Kevin › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

horčicová pečeň so zemiakovými knedľami

Ingrediencie

0.6 kg bravčového stehna, 100 g marhuľového džemu, 50 g polotučnej horčice, 50 ml jablčného octu, 2 cibule, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 200 ml bieleho vína, 100 ml smotany, tymián, soľ, korenie, olej, 2 lyžice tmavá zápražka.

Postup prípravy

V miske zmiešame marhuľový džem s horčicou, jablčným octom a tymiánom. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme pripravenou zmesou. Zeleninu a cibuľu nakrájame na kocky, orestujeme na pekáči, pridáme mäso, podlejeme vínom a podľa potreby vodou a pečieme pod pokrievkou domäkka. Pri pečení niekedy polejeme vlastnou šťavou. 500 ml vody privedieme do varu a odstavíme z tepla. Tmavú zápražku vmiešame za stáleho miešania metličkou do horúcej vody. Na miernom ohni za stáleho miešania necháme omáčku prejsť varom. Omáčkou 10 minút pred koncom pečenia prelejeme mäso a podusíme.

johny1, 2007-04-15 11:01:22

späť