" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptaljotta
Streda 26. september 2018 | Meniny má Edita, zajtra Cyprián › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

aljotta

Ingrediencie

½ kila ryby (môžu byť rôzne druhy), rybie hlavy na vývar (musíme ho mať tak 4 šálky), 2 dve nakrájané cibule, 12 strúčikov cesnaku (rozdrvených), pór , ½ kg paradajok (nakrájaných a najlepšie olúpaných), lyžičku paradajkového pretlaku alebo kečupu, lyžičku olivového oleja, štipku majoránky a sušenej mäty, 5 zrniek čierneho korenia, 1/2 šálky varenej ryže.

Postup prípravy

Rybie suroviny uvaríme v osolenej vode a vývar prelejeme cez sito. Na olivovom oleji opražíme, pridáme cesnak, pór, bylinky a paradajkový pretlak. Niekoľko minút dusíme, prilejeme rybí vývar s nakrájanými paradajkami a privedieme do varu. Potom do variacej sa polievky vložíme kúsky ryby, opäť privedieme do varu a varíme dokiaľ nie je mäso hotové. Až tesne pred servírovaním pridáme ryžu, len aby sa prehriala. Polievku môžeme podávať s osmaženými kúskami bieleho pečiva.

johny1, 2007-05-09 12:45:46

späť