" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptanglický-waldorfský-šalát
Nedeľa 24. jún 2018 | Meniny má Ján, zajtra Tadeáš › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

anglický waldorfský šalát

Ingrediencie

250 g kuracích (morčacích) pŕs, 50 g vylúpaných vlašských orechov, 120 ml smotany na šľahanie, 2 hlávky šalátu, 1 zeler, 3 jablká, 1 citrón, 1 pomaranč, 3 žĺtky, 370 ml oleja, 1 lyžica horčice, trochu cukru, 3 lyžice octu, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Očistené a umyté mäso dáme do vriacej osolenej vody, teplotu dáme na minimum a varíme asi 15 minút domäkka. Medzitým si pripravíme smotanovú majonézu. Žĺtky premiešame s horčicou, soľou, mletým čiernym korením a štipkou cukru. Pomocou elektrického šľahača po kvapkách vmiešame olej. Do hotovej majonézy primiešame sladkú smotanu a ochutíme. Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Zeler očistíme a umyjeme, menšiu časť nakrájame, prípadne nastrúhame na rezance a pokvapkáme citrónovou šťavou. Odložíme. Zvyšok zeleru nakrájame na kocky a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali pár kvapiek citrónovej šťavy. Zlejeme a necháme vychladnúť. Jablká olúpeme, časť necháme na zdobenie. Zo zvyšku jabĺk vyberieme jadrovník a nakrájame ich na kocky. Krátko povaríme v citrónovej vode, precedíme a necháme vychladnúť. Uvarené mäso nakrájame na kocky a premiešame s kockami zeleru, jabĺk a majonézou. Ochutíme citrónovou a pomarančovou šťavou. Misu vyložíme celými listami šalátu. Zvyšný šalát potrháme na menšie kúsky a pridáme na misu. Z oleja, octu, soli, cukru a korenia pripravíme marinádu. Premiešame a rovnomerne vylejeme na šalátové listy. Na takto pripravenú misu pridáme majonézový šalát. Ozdobíme rezancami zeleru a strúhanými jablkami. Nakoniec posypeme vylúpanými vlašskými orechmi.

johny1, 2007-07-08 22:56:39

späť