" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptbačovský-guláš
Piatok 6. december 2019 | Meniny má Mikuláš, zajtra Ambróz › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bačovský guláš

Ingrediencie

800 g baranieho mäsa (alebo bravčového bôčika s kosťou), 150 ml kyslej smotany, víno, 300 g fazuľky v strukoch, 3 cibule, 2 lyžice múky, 150 g masti, mletá sladká červená paprika, soľ.

Postup prípravy

Z mäsa odrežeme kúsky tuku, nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masti (tuku), pridáme mletú sladkú červenú papriku a do masti vložíme mäso nakrájané na kocky. Kúsky mäsa prudko opečieme, podlejeme vodou a dusíme. Pri dusení mäso necháme opražiť, aby šťava dostala peknú farbu. Mäso znovu podlejeme. Keď začne mäknúť, pridáme očistené struky fazuľky, nakrájané na šikmé rezy a spolu dusíme asi 20 minút, aby bolo mäkké aj mäso aj fazuľka. Potom zalejeme vínom a kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame múku. Ak treba, okyslíme trochou octu. Dobrý je aj guláš z hovädzej glejovky, musíme však použiť viac masti.

johny1, 2007-05-09 18:08:00

späť