" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptbageta-s-pečeňovým-krémom
Štvrtok 18. január 2018 | Meniny má Bohdana, zajtra Drahomíra › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bageta s pečeňovým krémom

Ingrediencie

500 g hydinovej pečene, 250 g masla, 2 lyžice koňaku, 3 lyžice portského vína, 150 ml suchého bieleho vína, pol bagety, 3 lyžice čučoriedkového želé, 1 lyžica zaváreného krému, vetvičky petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Pečienku umyjeme, očistíme a osušíme. Na panvici na miernom plameni rozpustíme 1 lyžicu masla a pečeň z každej strany opečieme. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a koňakom. Tekutinu necháme takmer úplne odpariť a pečeň preložíme do misy. Rozmixujeme ju a vmiešame do nej zvyšné mäkké maslo. Osolíme, okoreníme a ešte raz pomixujeme. Na 30 minút dáme na chladné miesto. Zatiaľ nakrájame bagetu na 12 tenkých plátkov. Studeným krémom naplníme vrecko na zdobenie s veľkým hviezdicovým otvorom a krém ozdobne nastriekame na bagetu. Každý chlebíček ozdobíme trochou čučoriedkového želé a chrenu. Nakoniec do stredu zapichneme vetvičky petržlenovej vňate. Ak nemáme čas na prípravu čerstvého pečeňového krému, môžeme ho pripraviť z pečeňového syra alebo paštéty, do ktorej pridáme maslo a ochutíme podľa chuti.

johny1, 2007-06-16 14:56:21

späť