" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptbarmské-plátky
Sobota 16. február 2019 | Meniny má Ida, zajtra Miloslava › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

barmské plátky

Ingrediencie

morčacie prsia, veľké jablko, 2 žĺtky, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, soľ, kečup, olej

Postup prípravy

Morčacie mäso rozklepeme na plátky, ktoré mierne osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme z oboch strán. Jablko olúpeme, vyberieme jadrinec a nakrájame na kolieska (2). Tieto z jednej strany opaprikujeme a touto stranou ich dáme na panvicu s olejom. Po chvíli ich otočíme a do prostriedka jabĺk (do otvoru po jadrinci) dáme celé žĺtok. Panvicu zakryjeme a pečieme dokiaľ sa nespečú žĺtky. Jablká vyberiem a do výpeku dáme kečup. Prílohou sú hrubé rezance, ktoré polejeme našim výpekom, na ne položíme plátok mäsa a naň koliesko jabĺčka so žĺtkom navrchu. Prípadne môžeme podávať s jablkovou kašou.

johny1, 2007-07-12 00:09:10

späť