" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptboršč
Piatok 14. december 2018 | Meniny má Branislava, Bronislava, zajtra Ivica › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

boršč

Ingrediencie

250 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa (bôčik), 250 g údeného mäsa, kyslá smotana, 150 g paradajok, 250 g hlávkovej (alebo kyslej) kapusty, 100 g zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 200 g červenej repy (alebo cvikly), ocot, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, hovädzie môžeme trochu naklepať. Do chladnej vody dáme najprv variť hovädzie a údené mäso spolu s červenou repou nakrájanou na rezance. Neskôr pridáme nakrájané bravčové mäso, osolíme a uvaríme domäkka. Potom pridáme nakrájanú kapustu a zeleninu. Polievku môžeme zahustiť bledou zápražkou. Nakoniec ju osolíme, okoreníme a okyslíme, ale len vtedy, ak sme použili čerstvú hlávkovú kapustu. Podávame s kyslou smotanou a chlebom.

johny1, 2007-05-09 17:20:27

späť