" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptbouillabaisse
Streda 24. október 2018 | Meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bouillabaisse

Ingrediencie

1 až 2 rybie hlavy bez žiabier, 1000 g rozličných rýb, 200 ml bieleho vína, 2 paradajky, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 200 ml oleja, 3 cibule, 1 mrkva, 1 pór, 1 cesnak, na hrot noža šafránu, feniklové lístky alebo podrvené feniklové semiačka, kúsok pomarančovej kôry, 2 čajové lyžičky nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, pór, nasekaný cesnak a fenikel. Pridáme rybiu hlavu a odrezky, bobkový list, tymian, zelenú petržlenovú vňať, pomarančovú kôru a všetko zalejeme bielym vínom. Osolíme, okoreníme, zalejeme primeraným množstvom vody a varíme asi 20 minút. Vývar precedíme, zeleninu pretrieme do iného hrnca, pridáme rozštvrtené paradajky, šafran, nevykostené ryby nakrájané na rovnako veľké kúsky a prudko varíme, kým ryby nezmäknú. Treba si dať pozor, aby sa nerozvarili! Podávame s hriankami natretými nátierkou rouille.

johny1, 2007-05-09 23:54:40

späť