" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptbravčové-na-spôsob-číny
Piatok 4. december 2020 | Meniny má Barbora, zajtra Oto › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bravčové na spôsob číny

Ingrediencie

1 kg bravčového mäsa, soľ, 1 vajce, 1 pór, 3 lyžice Harmónie chuti, 4 dl vývaru alebo bujónu, 3 lyžičky červenej štipľavej papriky, 2 dl bieleho vína, 3 lyžice worchestrovej omáčky, 1 lyžica oleja, 1 lyžica škrobu na zahustenie.

Postup prípravy

Bravčové mäso nakrájame na jemné pásiky (ako na čínu), osolíme a pridáme vajce, zamiešame a necháme odležať, tak 1,5 hodiny v chladničke. Na prudkom ohni na panvici mäso opražíme, tak aby bolo pekne oddelené od seba. Keď máme mäso opražené dáme ho do hrnca a podlejeme vývarom alebo bujónom, pridáme worchestrovú omáčku a Harmónia chuti, štipľavú červenú papriku podľa chuti. Neskôr pridáme biele víno a dusíme pekne do mäkka. Keď je už mäso pekne mäkké, na záver pridáme pór nakrájaný na kolieska a trošku škrobu zmiešaného s vodou na zahustenie. Necháme prejsť varom a podávame s ryžou a hranolčekmi.

johny1, 2007-04-15 11:40:38

späť