" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptbujón-s-vaječnou-omeletou
Sobota 21. apríl 2018 | Meniny má Ervín, zajtra Slavomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bujón s vaječnou omeletou

Ingrediencie

4 vajcia, 2000 ml priezračného bujónu, sadlina (omeleta) pripravená z 1 pohára mlieka, lyžice masla, soľ.

Postup prípravy

Uvaríme mäsový alebo slepačí bujón, potom pripravíme sadlinu. Sadlinu robíme z vajec, ktoré metličkou rozšľaháme v tanieri alebo v miske tak, aby sa bielok dobre spojil so žĺtkom. Stále šľaháme, pridáme soľ, prilejeme studené mlieko alebo bujón. Získanú masu vlejeme na panvicu, ktorú dáme do druhej veľkej panvice s horúcou vodou. Panvicu zakryjeme pokrievkou a zmes varíme, kým omeleta nezačne hustnúť. V malých formičkách pripravujeme sadlinu asi 12 minút. Aby mala sadlina rovnaký povrch, voda musí byť horúca, ale nesmie vrieť. Hotovú sadlinu necháme trocha vychladnúť (15 minút), potom ju nakrájame na kocky a uložíme na tanier s bujónom. Pred podávaním pridáme do bujónu nakrájanú petržlenovú vňať.

johny1, 2007-07-10 22:45:47

späť