" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptbujón-so-strúhaným-cestom
Piatok 14. december 2018 | Meniny má Branislava, Bronislava, zajtra Ivica › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

bujón so strúhaným cestom

Ingrediencie

Bujón: 500 až 600 g mäsa, pol mrkvy, pol petržlenu, cibule, zeleru. Cesto: 200 g múky, 1 vajce, 1 a pol lyžice mlieka, soľ.

Postup prípravy

Pripravíme tuhé cesto (ako na rezance), ktoré nastrúhame na strúhadle s väčšími otvormi. Nastrúhané cesto rozložíme na dosku alebo na stôl posypaný múkou, presušíme a preosejeme cez sito alebo dierkovanú naberačku, aby sme odstránili múku. Z hovädzieho mäsa alebo z hydiny (sliepky alebo morky) a koreňovej zeleniny uvaríme bujón, ktorý precedíme a necháme zovrieť. Keď zovrie, vsypeme nastrúhané cesto a uvaríme ho. Podávame s rozdrobeným kôprom alebo s petržlenovou vňaťou.

johny1, 2007-07-10 22:46:27

späť