" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptburgundské-plnené-jablká
Streda 26. september 2018 | Meniny má Edita, zajtra Cyprián › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

burgundské plnené jablká

Ingrediencie

300 ml červeného burgundského vína, 4 jablká (pevná odroda), 100 g cukru, pol kúska škoricovej kôry, 2 klinčeky. Plnka: 100 g smotanového tvarohu, 1 čajová lyžička jemne nasekaných pistáciových orieškov, pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice cukru.

Postup prípravy

Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol. Víno zmiešame s cukrom a nalejeme na jablká. Pridáme škoricu a klinčeky. Dusíme 6 minút pri výkone 600 W. Vychladnuté jablká naplníme plnkou vymiešanou z tvarohu a citrónovej kôry. Podávame posypané nasekanými pistáciovými orieškami. Tip: Aby jablká sčerveneli rovnomerne, v polovici dusenia ich obrátime.

johny1, 2007-06-15 22:14:20

späť