" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptcalzone-s-mäsom-a-gorgonzolou
Štvrtok 18. január 2018 | Meniny má Bohdana, zajtra Drahomíra › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

calzone s mäsom a gorgonzolou

Ingrediencie

200 g pečeného teľacieho mäsa, 150 g plesňového syra gorgonzola, 4 paradajky, 100 g hrozna, 100 g čakanky, 1 cibuľa, tuk na vymastenie plechu, chlebové cesto, lyžica tymianu, čajová lyžička nasekaného oregana, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Studené pečené mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno rozpolíme a odkôstkujeme. Čakanku preberieme a nakrájame na prúžky. Všetky prísady dáme do misy a opatrne premiešame. Potom osolíme a okoreníme tymianom, nasekaným oreganom a mletým čiernym korením. Primiešame nakrájanú pažítku a rozdrobený syr. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 4 časti. Na kusy cesta rovnomerne rozložíme plnku, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme. Dáme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a hneď podávame. Gorgonzola je typický taliansky plesňový syr. Má ostrú, korenistú chuť. Vyrába sa z kravského mlieka.

johny1, 2007-06-16 12:33:47

späť