" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptcannelloni
Piatok 20. júl 2018 | Meniny má Iľja, Eliáš, zajtra Daniel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

cannelloni

Ingrediencie

Rezancové cesto. Plnka: 250 g mletého hovädzieho mäsa, 200 g nastrúhaného syra, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, lyžička nasekaného oregana, 1 čajová lyžička nasekanej bazalky, tuk na vymastenie formy, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Cesto vyvaľkáme natenko, nakrájame na veľké štvorce, necháme schnúť asi 30 minút. Potom varíme v osolenej vode 5 minút. Olej rozpálime na panvici, pridáme mleté mäso, cesnak rozotretý so soľou a opražíme. Primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením, nasekanými bylinkami a nastrúhaným parmezánom. Plnku rozdelíme na štvorce cesta, stočíme, naukladáme do vymastenej nákypovej formy, posypeme nasekaným syrom a zapečieme.

johny1, 2007-07-12 09:33:17

späť