" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptdivoká-roštenka
Sobota 22. február 2020 | Meniny má Etela, zajtra Roman(a) › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

divoká roštenka

Ingrediencie

200 g koreňovej zeleniny, 1 bobkový list, 5 zrniek čierneho mletého korenia, trošku postrúhanej citrónovej kôry, 1 malá cibuľa, 1 dl octu, 2 voňavé klinčeky, soľ, 750 g roštenky, lyžička horčice, 2 lyžice kryštálového cukru, 3 dl kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, citrónová šťava, 2 lyžice masti

Postup prípravy

V slanej vode uvaríme koreňovú zeleninu s čiernym korením, s bobkovým listom, citrónovou kôrou, cibuľou, klinčekmi. Keď je zelenina mäkká, prilejeme ocot. Týmto moridlom zalejeme roštenku a necháme ju 24 hodín odležať. Mäso dáme na pekáč, polejeme masťou, polejeme šťavou z moridla a pečieme. Upečené pokrájame a uložíme na misu. Zeleninu z moridla pretlačíme cez sitko, dáme do zvyšku šťavy, prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku a horčicu, povaríme, okyslíme a dochutíme páleným cukrom. Hotovou omáčkou zalejeme mäso a podávame s knedľou.

wawerka, 2008-05-18 17:17:00

späť