" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptdubrovnícka-minestra
Piatok 10. apríl 2020 | Meniny má Igor, zajtra Július › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

dubrovnícka minestra

Ingrediencie

150 g údeného baranieho mäsa, 300 g údeného bravčového mäsa, 100 g slaniny, 200 g zemiakov, 1 pár údených bravčových klobás, 100 g zucchini, 400 g ružičkového kelu, 100 g zelenej fazuľky, 5 strúčikov cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 2 lyžice olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Zeleninu umyjeme a očistíme, zemiaky a zucchini olúpeme a nakrájame na kocky. Údené baranie a bravčové mäso uvaríme domäkka. Uvarené mäso vyberieme a do vody, v ktorej sa varilo vložíme zucchini, ružičkový kel, zemiaky, zelenú fazuľku a dáme variť. Slaninu, cesnak a petržlenovú vňať najemno nasekáme a v hlbšej nádobe zmiešame s olivovým olejom. Prv než je zelenina úplne mäkká, pridáme do polievky slaninovú zmes a klobásu nakrájanú na kolieska. Všetko spolu varíme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme údené mäso nakrájané na menšie kúsky a polievku odložíme z ohňa. Minestra nemá byť príliš hustá.

johny1, 2007-05-09 15:39:08

späť