" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptdusená-ryba-na-hrozienkach
Piatok 20. júl 2018 | Meniny má Iľja, Eliáš, zajtra Daniel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

dusená ryba na hrozienkach

Ingrediencie

4 plátky tuniaka po 200 g, 4 lyžice masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 4 paradajky, 50 g pistácií, 50 g píniových semiačok, 1 balenie kapár, 100 g hrozienok, 50 g plnených olív, 100 g zeleru, 1 cibuľa, šťava z 1 citróna, pár kvapiek worcestrovej omáčky, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Ohňovzdornú nádobu vymastíme a dáme do nej umyté plátky ryby. Pokvapkáme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Cibuľu a zeler očistíme, nakrájame na malé kocky a rozložíme na plátky ryby. Povrch rýb posypeme nakrájanými olivami, hrozienkami, kaparami, píniovými semiačkami a pistáciami. Zalejeme bielym vínom a prepasírovanými paradajkami. Na to rozložíme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Zľahka osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zapečieme v rúre predhriatej na 220 oC asi 15 až 20 minút, vyberieme a ihneď podávame.

johny1, 2007-06-15 08:52:30

späť