" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptdusený-tuniak-s-paradajkami
Sobota 21. apríl 2018 | Meniny má Ervín, zajtra Slavomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

dusený tuniak s paradajkami

Ingrediencie

12 cibuliek, 1 kg zrelých paradajok, 750 g čerstvého tuniaka, tri lyžice olivového oleja, dva prelisované strúčiky cesnaku, tri lyžice čerstvých byliniek (šalvia, rozmarínu, oregano, buď si vyberiete jednu bylinu alebo kombináciu dvoch), dva bobkové listy, pol lyžičky práškového cukru, dve lyžice pasty zo sušených paradajok, dve dl suchého bieleho vína, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.

Postup prípravy

Celé cibuľky varíme v hrnci asi 4-5 minút, potom vodu zlejeme, paradajky sparíme, olúpeme a nasekáme nahrubo. Tuniaka nakrájame na kocky o strane asi 2-3 cm, na rozpálenom oleji osmažíme dohneda, necháme odkvapkať. Na panvicu dáme cibuľu, cesnak, paradajky, bylinky bobkové listy, cukor, paradajkovú pastu a víno a varíme, vareškou pokrájame paradajky na kúsky. Zmiernime oheň, varíme asi päť minút. Scedenú rybu vrátime na panvicu a ohrievame ďalších päť minút. Ochutíme a podávame teplé.

johny1, 2007-05-09 13:29:50

späť