" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptfarmársky-puding
Piatok 22. jún 2018 | Meniny má Paulína, zajtra Sidónia › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

farmársky puding

Ingrediencie

2 veľké zemiaky, 2 vajcia, 50 g vykôstkovaných sliviek, 100 g hrozienok, 30 g obličkového loja, maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy, 250 g mrkvy, 1 lyžica citronátu, 1 lyžica oranžátu, na hrot noža mletých klinčekov, nastrúhaného muškátového orieška, škorice, mletého čierneho korenia a soli.

Postup prípravy

Zemiaky olúpeme, umyjeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a popučíme. Mrkvu olúpeme, nakrájame na kolieska, podusíme v troche vody a popučíme na kašu. Obličkový loj a slivky nasekáme, hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať. Oranžát a citronát jemne nakrájame. Všetko spolu s korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Pudingovú formu dobre vymastíme maslom, vysypeme jemnou strúhankou a naplníme zemiakovo - mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli asi 3 hodiny. (Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať.) Uvarený puding opatrne vyklopíme na misu. Podávame horúci.

johny1, 2007-06-11 12:06:13

späť