" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptfrancúzske-zemiaky
Piatok 28. február 2020 | Meniny má Zlatica, zajtra Radomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

francúzske zemiaky

Ingrediencie

750 g zemiakov, 200 g šunkovej salámy (údenej salámy alebo mäkkej klobásy), 200 ml kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia, 4 natvrdo uvarené vajcia, tuk na vymastenie misy, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Postup prípravy

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Natvrdo uvarené vajcia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Do vymastenej ohňovzdornej misy naukladáme vrstvy zemiakov, uvarených vajec, salámy a nastrúhaného syra, pričom každú vrstvu vždy okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou. Všetko zalejeme vajciami rozšľahanými s kyslou smotanou, dáme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.

Richie, 2007-03-14 15:49:03

späť