" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptgulášová-polievka
Sobota 22. február 2020 | Meniny má Etela, zajtra Roman(a) › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

gulášová polievka

Ingrediencie

600 g hovädzieho mäso, 40 g masti, 100 g cibule, 20 g červenej sladkej papriky, 1 surová rajčina, 600 g zemiakov, soľ

Postup prípravy

Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti do zlatožlta, vsypeme mletú sladkú papriku a pridáme umyté mäso pokrájané na kocky. Posolíme a zaprášime štipkou múky. Krátko podusíme, zalejeme troškou vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Keď je už mäso mäkké, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, dolejeme vodu a necháme dovariť. Guláš ochutnáme, podľa chuti dosolíme, pridáme papriku a ihneď podávame, najčastejšie v kotlíku. Na guláš používame hovädzie mäso z rôznych častí - pliecko, rebrá, sviečkovicu; kolienko, ako aj mäso z hlavy zas zabezpečuje rôsolovitosť, bez ktorej by šťava bola riedka. Hovädzie mäso môžeme kombinovať aj s bravčovým, príp. teľacím mäsom. Rascu do guláša nedávame, môžeme však pridať feferónku. Guláš môžeme jesť s chlebom, alebo s haluškami, ktoré nezavárame do guláša, ale podávame odcedené na zohriatej miske.

Richie, 2006-10-03 12:47:54

späť