" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skrecepthalaszlé
Piatok 28. február 2020 | Meniny má Zlatica, zajtra Radomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

halaszlé

Ingrediencie

280 g mrazeného a vyčisteného kapra, 120 g leča, 400 g zemiakov, 50 g cibule, 70 g oleja, 85 g feferóniek, vegeta, mletá červená paprika, bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy

Do stredne veľkého hrnca nalejeme asi 3000 ml vody, do ktorej dáme variť rybiu hlavu, plutvy, nové korenie, bobkový list a soľ. Pridáme asi 30 g porciu kapra. Keď je mäso uvarené domäkka, oberieme mäso a vývar precedíme. Na rozpálenom tuku speníme nakrájanú cibuľu, pridáme feferónky a mletú štipľavú papriku. Zalejeme vývarom, pridáme zemiaky, vegetu, lečo a varíme domäkka. Pred dovarením si naporcujeme kapra na podkovičky (na 1 porciu asi 70 g) a dáme variť do pripravenej polievky. Do taniera položíme podkovičku kapra a zalejeme rybacou polievkou. Halaszlé je pikantná štipľavá polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.

johny1, 2007-05-09 23:55:40

späť