" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skrecepthubovník
Utorok 11. december 2018 | Meniny má Hilda, zajtra Otília › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

hubovník

Ingrediencie

4-5 suchých rožkov, 1 cibuľa, huby (sušené, alebo čerstvé), soľ, čierne korenie, cesnak, majoránka, 4 vajcia

Postup prípravy

Suché rožky polámeme na kúsky a hodíme ich do mlieka. Medzitým osmažíme na panvici nadrobno pokrájenú cibuľu a pridáme k nej jedlé huby. Chvíľu ich podusíme a zmes vylejeme do mlieka k rožkom. Vznikne akési husté cesto - taká zatiaľ nestráviteľná hubovníková masa. Pridáme korenie, soľ, majoránku, trochu cesnaku a tiež 2-3 rozšľahané vajcia. Celé hubovníkovú masu prelejeme na plech, vymazaný maslom. Asi 25 minútach pečenia vyberieme hubovník z rúry.

Richie, 2007-03-13 14:35:01

hubovník

Ingrediencie

6 jednodňových rožkov, 1 cibuľa, 3 cesnaky, 1 balenie húb (sušené alebo čerstvé), 3 vajcia, 1 štipka vegety, 1 štipka mletého čierneho korenia, 3 lyžičky majoránky, 1 lyžička bazalky, 1 dl mlieka.

Postup prípravy

Suché rožky polámeme na kúsky a hodíme ich do mlieka. Medzitým osmažíme na panvici nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme k nej jedlé huby. Chvíľku zmes podusíme a pridáme k rožkom. Potom pridáme nadrobno nasekaný (prelisovaný) cesnak, vajcia,vegetu, bylinky a čierne korenie podľa chuti. Celú masu vylejeme na vymastený plech. Pomaly pečieme 25-30 minút, kým nie je povrch do zlatista upečený. Potom plech vyberieme z rúry. Necháme to trošku vychladnúť, ale môžeme to jesť aj studené.

johny1, 2007-05-09 13:55:18

hubovník

Ingrediencie

4-5 suchých rožkov, 1 cibuľa, huby (sušené alebo čerstvé), soľ, čierne korenie, cesnak, majoránka, 3 vajcia

Postup prípravy

Suché rožky polámete na kúsky a hodíte ich do mlieka. Medzitým osmažte na panvici nadrobno pokrájanú cibuľu a pridajte k nej jedlé huby. Chvíľu ich podusíte a zmes vylejte do mlieka k rožkom. Vznikne akési husté cesto- taká zatiaľ nestráviteľné hubovníková masa. Pridáte korenie, soľ, majoránku, trochu cesnaku a prsknite do toho aj dve-tri rozšľahané vajcia. Celé hubovníkovú masu prelejete na plech, vymazaný maslom. Pomaly pečiete. Keď to už vonia tak, že sa to nedá vydržať (obyčajne to trvá 25 minút, ale "kvôli kôrke" aj trištvrte hodinu), vytiahnite hubovník z rúry a podajte okolostojacej bedači. Ak by tá nebola naporúdzi, môžu sa do jedenia pustiť aj boháči.

johny1, 2007-06-13 18:24:11

späť