" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptjahňací-ťapák
Piatok 4. december 2020 | Meniny má Barbora, zajtra Oto › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

jahňací ťapák

Ingrediencie

jahňacie stehno, knedľa, 300 g syra Niva ( rokfortový syr ), biele víno suché, červené víno suché, olej, cesnak, čierne korenie , soľ, kyslá smotana, tymián

Postup prípravy

Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podlejeme bielym vínom, zakryjeme a dusíme približne hodinu. Vymiešame rokfort s kyslou smotanou a keď je mäso před dokončením, zmes vylejeme na mäso. Necháme zapiecť. Podávame s knedľou a červeným vínom.

johny1, 2007-06-13 18:37:00

späť