" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptjahňacie-mäso-na-gruzínsky-spô
Piatok 28. február 2020 | Meniny má Zlatica, zajtra Radomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

jahňacie mäso na gruzínsky spôsob

Ingrediencie

400 g jahňacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 50 g údenej slaniny, 400 g zemiakov, cibule, 300 g baklažánov, 2 lyžice oleja, zelená petržlenová vňať, rajčiaky.

Postup prípravy

Mäso pokrájame na kocky alebo na malé plátky, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Údenú slaninu pokrájame na tenké pásiky, rozpražíme, pridáme mäso a opražíme na ružova. Zemiaky očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a olúpané baklažány pokrájame na tenké plátky. Ohňovzdornú misu vymastíme olejom a striedavo do nej ukladáme vrstvy mäsa, zemiakov, cibule, baklažánov, posekanej zelenej petržlenovej vňate a rajčiakov posekaných na plátky. Poslednú vrstvu potrime olejom, vložíme do vyhriatej rúry a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame.

johny1, 2007-04-13 12:25:27

späť