" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptkrálik-šiestich-vôní
Piatok 28. február 2020 | Meniny má Zlatica, zajtra Radomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

králik šiestich vôní

Ingrediencie

1 králik, 200 g slaniny, 100 g sušených húb, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, tymián, zázvor, 1 lyžička masla, 1/2 kocky Karpatský bujón.

Postup prípravy

Králika osolíme a posypeme zázvorom. Slaninu nakrájame na kocky, ľahko ich necháme v pekáči rozškvariť a na ne vložíme králika. Priklopíme pekáčom a pečieme v rozpálenej rúre. Teplotu znížime, keď sa začne pripaľovať, podlejeme ho namočenými sušenými hubami, ktoré sme predtým povarili vo vývare z Karpatského bujónu. Až bude nutné ďalšie podliatie učiníme tak bielym vínom. Po hodine pridáme niekoľko malých na štvrtky pokrájaných cibuliek a niekoľko strúčikov cesnaku. Keď je králik červený, pridáme estragón a lyžičku masla.

johny1, 2007-04-13 11:48:08

späť