" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptroláda-zo-zajačích-stehien
Piatok 28. február 2020 | Meniny má Zlatica, zajtra Radomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

roláda zo zajačích stehien

Ingrediencie

2 vykostené zajačie stehná, 4 paradajky, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 1 hrsť petržlen, 1 lyžica tymiánu, 6 slabých prúžkov údenej , prerastenej slaniny, 2 dl suchého bieleho vína, soľ, korenie, olivový olej, maslo, vývar zo zeleninového bujónu.

Postup prípravy

Paradajky rozštvrtíme a odzrníme. Šalotky, petržlen a cesnak nadrobno nakrájame. Štvrťky pripravených paradajok položíme na plech, vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme a pri 140°C cca 45 minút necháme v rúre vyschnúť. Šalotku a cesnak speníme na oleji, vezmeme zo šporáka a primiešame petržlen a tymián. Vykostené mäso rozklepeme na tenké plátky, potreme koreninovou zmesou, zarolujeme a obalíme slaninou. Zafixujeme motúzikom. Rolády opečieme na oleji pri miernej teplote na všetkých stranách. Potom priklopené pečieme v rúre pri 180°C cca 15 minút (do mäkka). Po 5 minutách zalejeme vínom a krátko pred koncom pečenia pridáme sušené paradajky. Rolády vyberieme, šťavu čiastočne redukujeme a pridávame plátky studeného masla.

johny1, 2007-04-13 11:43:14

späť