" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptrybársky-koláč
Piatok 4. december 2020 | Meniny má Barbora, zajtra Oto › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

rybársky koláč

Ingrediencie

750 g olúpaného filé z tresky, 120 g uvarených studených veľkých kreviet, 3 vajcia, 90 g masla na vymastenie, 1000 ml mlieka, 1 malá cibuľa, 60 g múky, 2 bobkové listy, 5 až 7 vetvičiek vňate petržlenu, 10 zrniek čierneho korenia, mleté čierne korenie, soľ. Ružičky z popučených zemiakov: 4 lyžice mlieka, 60 g masla, 4 zemiaky.

Postup prípravy

Uvaríme zemiaky, vodu zo zemiakov zlejeme a popučíme ich v panvici. V menšej panvici zohrejeme mlieko, pridáme maslo, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a pridáme do zemiakov. Po dobu 5 minút miešame na miernom ohni dovtedy, kým nie sú zemiaky ľahké a nadýchané. Zemiaky necháme vychladnúť a potom ich naložíme do plniaceho vrecúška s hviezdicovým uzáverom. Do panvice nalejeme mlieko, pridáme zrnká čierneho korenia, bobkový list, rozštvrtenú cibuľu. Necháme zovrieť, zoberieme z ohňa, prikryjeme a na teplom mieste necháme 10 minút vylúhovať. Rybu dáme do mlieka a pomaly varíme 5 až 10 minút, aby sa nerozvarila. Po uvarení vyberieme a rozkúskujeme. V panvici rozpustíme maslo, pridáme múku, miešame kým sa zápražka nespení. Rajnicu odstavíme z ohňa a cez cedidlo prelejeme mlieko, ktoré sme si odložili pri varení rýb. Zápražku s mliekom vymiešame a uvaríme. Omáčku osolíme a okoreníme a zamiešame narezaný petržlen. Roztopeným maslom vymastíme misu na pečenie. Jednu tretinu omáčky naberieme do misy. Kúsky rybieho mäsa poukladáme na omáčku v rovnomernej vrstve. Mäso zalejeme zvyškom omáčky, na ktorú rovnomerne naukladáme krevety. Na krevety roztrúsime nakrájané vajcia natvrdo. Pretláčaním popučených zemiakov formujeme na povrch koláča ružičky, ktorými ho prikryjeme. Pečieme 20 až 30 minút. Teplý koláč podávame priamo z misy.

johny1, 2007-06-15 14:55:46

späť