" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptsamoborské-krémovníky
Piatok 4. december 2020 | Meniny má Barbora, zajtra Oto › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

samoborské krémovníky

Ingrediencie

1000 ml mlieka, 7 vajec, 200 ml šľahačky, 70 g múky, 600 g lístkového cesta, 300 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g práškového cukru (na posypanie).

Postup prípravy

Lístkové cesto rozdelíme na 2 diely. Oba rozvaľkáme na pláty veľké ako plech. Plech potrieme olejom alebo roztopeným maslom a postupne upečieme v rúre pri teplote 200 oC obidva pláty cesta. Medzitým si pripravíme plnku. V hrnci necháme zovrieť 800 ml mlieka spolu so 150 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom. V mise vymiešame žĺtky so 150 g cukru, pridáme múku, zvyšné mlieko a dobre zamiešame. Žĺtkovú masu pomaly privedieme do varu. Potom k nej postupne prilievame vriace mlieko a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý krém. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do žĺtkového krému. Keď krém trocha vychladne, potrieme ním vychladnutý upečený plát cesta a po celej ploche rozotrieme ušľahanú šľahačku. Navrch položíme druhý plát cesta, posypeme práškovým cukrom a necháme úplne vychladnúť.

johny1, 2007-07-09 23:33:34

späť