" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptveľkonočné-jahňacie-medailónky
Piatok 4. december 2020 | Meniny má Barbora, zajtra Oto › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

veľkonočné jahňacie medailónky

Ingrediencie

1 kg jahňacieho mäsa, 100 g oleja, 30 g cesnaku, 200 g čerstvých šampiňónov, 80 ml bieleho vína, 150 g zelenej papriky, 100 g cibule, 50 g masla | 1 Bylinky bazalka a tymián, hladká múka, soľ, provensálske bylinky.

Postup prípravy

Mäso pokrájame na medailónky, jemne naklepeme, osolíme, potrieme rozotreným cesnakom, poukladáme na seba do misky a prelejeme olejom. Dáme odležať do chladu min. na 2 hod. najlepšie na 24 hod. Potom mäso obalíme v hladkej múke, prudko orestujeme na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku orestujeme hrubšie rezance papriky, kolieska cibule, plátky cesnaku a plátky šampiňónov. Vrátime mäso, podlejeme bielym vínom, ochutíme Bylinkami Bazalka a tymián a dusíme do mäkka. Počas dusenia môžeme podlievať horúcou vodou, príp. vývarom z kocky bujónu. Na záver dochutíme provensálskymi bylinkami a zjemníme maslom. Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo zemiakové krokety.

johny1, 2007-04-13 13:08:22

späť