" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarčínska2
Piatok 4. december 2020 | Meniny má Barbora, zajtra Oto › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

37 receptov

Dusený zeler na čínsky spôsob

400 g zeleru, 1 cibuľa, 30 g masti, 1 čajová lyžička Solamylu, 1 čajová lyžička worcestrovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, mäsový vývar, mletá červená paprika, 1 čajová lyžička karí korenia, mleté čierne korenie.

Hovädzie mäso so zeleninou na čínsky spôsob

220 g chudého hovädzieho mäsa (nakrájaného na tenké prúžky), 2 červené a zelené chilli papričky (rozkrojené na polovicu a potom nakrájané na rezance), 1 listová stopka zeleru (nakrájaná na tenké prúžky dlhé 5 cm), 2 mrkvy (nakrájané na tenké prúžky dlhé 5 cm), 1 pór ( iba biela časť, nakrájaný na tenké prúžky dlhé 5 cm), 2 strúčiky cesnaku (olúpané a nadrobno nasekané), 4 lyžice oleja, 1 čajová lyžička čierneho octu, štipka soli. Koreniny a pochutiny: 2 lyžice vína Šao-sing, 1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky, 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky, štipka Glutasolu, 1 čajová lyžička cukru, pol čajovej lyžičky čierneho mletého korenia.

Hydinová pečeň na čínsky spôsob

500 g hydinovej pečene, Harmónia Chuti, 1 pohár Tekuté omáčky - Čínska omáčka, korenie, solamyl, ostrá horčica, 1 kapia, 1 pór.

Kapor so zeleninou

1000 g kapra, 500 ml bieleho vína, 2 mrkvy, 1 pór, bambusové výhonky z konzervy (môžeme nahradiť kalerábom alebo zelerom), 20 g čiernych čínskych húb, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 cibuľa, 1 petržlenový koreň, 1 mrkva, 2 klinčeky, bobkový list, 50 g masla, šťava z 1 citróna, na hrot noža ďumbieru, pol lyžičky mletého čierneho korenia, 1 a pol lyžičky soli.

Krabia polievka s čínskými hubami

30 g čínskych húb, 5 dl vody, olej, 6 jarných cibuliek, 1.5 lyžice strúhaného zázvoru, 200 g krabieho mäsa, 1 l vývaru zo slepačieho bujónu, 2 lyžice sójovej omáčky, 100 g hrášku, 2 vyšlahané vajcia, korenie, soľ

Kuracie prsia na čínsky spôsob

600 g kuracích pŕs, 1 čerstvá paprika, 3 póry, 1 až 2 lyžice maizeny, 4 lyžice oleja, 250 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ. Na marinádu: 3 lyžice dezertného vína, pol chemicky neošetreného pomaranča, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, trochu mletého ďumbieru, pol čajovej lyžičky karí korenia.

Kurča Chow Mein

170 g kuracieho mäsa (nakrájaného nadrobno), 1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry), 50 g húb (nakrájaných na plátky), 450 g vaječných rezancov alebo špagiet (nalámaných na malé kúsky), 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 3 nasekané jarné cibuľky, 1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na malé kúsky), 2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na kúsky), 4 lyžice oleja, štipka Glutasolu, 1 čajová lyžička cukru, 6 lyžíc kuracieho vývaru, soľ podľa chuti.

Kurča kung - pao

500 g kuracieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžica škrobu, 50 ml oleja, 50 g olúpaných búrskych orieškov, 4 až 6 chilli papričiek alebo feferóniek. Nálev: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového vína (alebo vína typu sherry), na hrot noža soli, 2 lyžice práškového cukru a obilného výťažku wej - ťing (glutasol).

Kurča Šu-Siang

150 g kuracích pŕs, 1/2 vajca, i PL Solamylu, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL pálivého oleja, 3 chilli papričky, 1 mladá cibuľa, 1 lyžička ďumbieru, 50 g opražených arašidov Zálev: 1 PL sójovej omáčky, 1 OL octu, 15 g cukru, 1 PL bieleho vína, 1/2 lyžičky soli, 1 dl kuracieho vývaru, 1 PL Solamylu.

Makrela po čínsky

2 makrely, cibuľa, 2 póry, olej, 1 mrkva, 3 strúčiky cesnaku, soľ, kari, sójová omáčka, lyžica cukru,lyžička škrobu, glutaman sódny (pol pomaranča)

Pečená pekinská kačica

Kačica alebo malá hus s hmotnosťou 2000 g, 3 pomaranče bez jadier (olúpané a nakrájané na kolieska), 2 lyžice oleja, 2 lyžice sladového alebo zlatého sirupu, 250 ml vody, 1000 ml vriacej vody, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 1 čajová lyžička ryžového vína (alebo suchého sherry), 2 čajové lyžičky svetlej sójovej omáčky, 2 lyžičky kukuričného škrobu, 4 lyžice vody, štipka Glutasolu (môžeme vynechať). Na ozdobenie: 4 nakrájané jarné cibuľky.

Pekingská ostrokyslá polievka (vegetariánska)

2 lyžice instantných sójových kúskov (sójové mäso), soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku solamylu, 1 liter zeleninového bujónu (2 kocky), 1 mrkvu, 10 g čiernych alebo iných sušených húb, 100 g hlávkovej kapusty, 2 lyžičky sójovej omáčky, 2 lyžice octu, 5 lyžičiek vody, glutasol, 2 žĺtky, štvrť lyžičky štipľavej mletej červenej papriky.

Pekinská kačica s palacinkami

Pečená kačica s hmotnosťou 2000 g, 20 jarných cibuliek nakrájaných na pásy dlhé 7 cm. Palacinky: 450 g múky, 1 lyžica rastlinného oleja, 1 lyžička sezamového oleja, voda, múka na posypanie, štipka soli. Zálev: 4 lyžice sójovej pasty, 1 lyžica sezamového oleja, 1 lyžica podzemnicového oleja, 4 lyžice cukru, 120 ml vody. Ďalší zálev, hotový: 4 lyžice omáčky Hoi Sin, 4 lyžice čínskej omáčky na opekanie.

Pražené šanghajské rezance

450 g širokých šanghajských rezancov (uvarených do polomäkka), 100 g vareného kuracieho alebo bravčového mäsa( nakrájaného na kúsky), 100 g bielej kapusty (nakrájanej nadrobno), 2 lyžice sójovej omáčky, pol čajovej lyžičky sezamového oleja, 3 lyžice horúceho oleja, pol čajovej lyžičky Glutasolu (môžeme vynechať), mleté čierne korenie.

ROBI s medom na čínsky spôsob

6 plátkov ROBI mäsa (www.satya.sk/robi), 3 plné lyžice včelieho medu, 2 plné lyžice sójovej omáčky, 2 plné lyžice bieleho vína, zázvor, 2dl vývaru, vegeta, škrob, vlašské orechy, petržlenová vňať.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 ... 4 Ďalšia