" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptar8
Piatok 16. november 2018 | Meniny má Agnesa, zajtra Klaudia › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

2428 receptov

Vnútorností z kurčat

500 g kuracích vnútorností, soľ, múka, vývar, víno Madeira, Harmónia Chuti.

Vyprážaný mozog

400 g mozgu, hladká múka, soľ, vajce, trošku mlieka, strúhanka, olej alebo masť na vyprážanie.

Zámocké medailónky

400 g bravčového mäsa, 1 pór, 2 lyžice sladkého kečupu, 2 lyžičky kari korenia, voda, soľ, čierne korenie, sójová omáčka, olej.

Zapekané bravčové rezne

4 rezne zo stehna, 1 vajce, 2 l mlieka, 3 lyžice hladkej múky, 100 g strúhanky, olej, soľ, mleté čierne korenie, Harmónia Chuti, 75 g postrúhaného syra, 1 rajčina pokrájaná na kolieska

Zbojnícka pečienka

500 g bravčového pliecka, 200 g zemiakov, 1/2 cl mlieka, rožka, soľ, mleté čierne korenie, vajcia, 40 g strúhanky, 80 g oleja.

Zelené kuracie kari Kaeng Khieo Wan Kai

šálku pokrájaných kuracích pŕs, šálku kokosového mlieka, dve polievkové lyžice kari pasty, rovnaké množstvo sójovej omáčky a rastlinného oleja, šálku nasekaných vajec uvarených natvrdo, tri najemno nakrájané zelené papričky chili a bazalku.

Zeleninovo-ovocná šošovica

20 dkg miešaného ovocia, 2 veľké cibule, 1 lyžica oleja, 1/2 kg vykostených kotlet, 3 lyžice vývaru zo zeleninového vývaru, 2 bobkové listy, 25 dkg šošovice, 25 dkg mrkvy, 1/2 kg zemiakov, 2 póry, 125 g zeleru, soľ, korenie, cukor

Zemiaky na šľahačke s kotletami

4 kotlety, 1 kg zemiakov, 1 štipka Harmónie Chuti, 1 balenie smotany alebo šľahačky

Agnolotti s plnkou zo šťuky

400 g rezancového cesta. Plnka: 250 g filé zo šťuky, 1 vajce, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 2 lyžice maizeny, 2 lyžice múky, 2 lyžice citrónovej šťavy, pol zväzku zelenej petržlenovej vňate, pol zväzku kôpru, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 1 šálka nastrúhaného parmezánu, 200 ml smotany, 50 g masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 50 g múky, 250 ml mäsového vývaru, Podravka.

Ajvar

800 g zelenej papriky, 400 g baklažánov, 100 ml oleja, 250 ml octu, 6 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ.

Alina

33 cl medu, 3 lyžice malinového sirupu, 1/2 l vody.

Aljotta

½ kila ryby (môžu byť rôzne druhy), rybie hlavy na vývar (musíme ho mať tak 4 šálky), 2 dve nakrájané cibule, 12 strúčikov cesnaku (rozdrvených), pór , ½ kg paradajok (nakrájaných a najlepšie olúpaných), lyžičku paradajkového pretlaku alebo kečupu, lyžičku olivového oleja, štipku majoránky a sušenej mäty, 5 zrniek čierneho korenia, 1/2 šálky varenej ryže.

Amur po námornícky

600 g vyčisteného a vypitvaného amura, 80 ml bieleho vína, 100 ml kečupu, sardelová pasta, cesnak, olej, sušená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Ananásová polievka

300 g ananásu, 500 ml bieleho vína, 100 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, citrónová kôra, 400 ml vody.

Ananásové Francúzske rezy

18 dag práškového cukru, 4 vajcia, štipka soli, 10 dag rozpusteného masla, 10 dag hrubej múky, 8 dag hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 konzerva ananásu, koňak

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 243 Ďalšia