" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarbravčové-mäso10
Štvrtok 18. apríl 2019 | Meniny má Valér, zajtra Jela › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

221 receptov

Ivkin šalát

1000 g bravčového stehna, majonéza, 3 a pol cibule, 4 strúčiky cesnaku, 5 kyslých uhoriek, kečup, 50 g masti, mleté čierne korenie, soľ.

Jaternicová polievka

200 g krvi, 200 g varených krúp, vývar z kostí a cibule, cesnak, majorán, mleté nové korenie, mleté čierne korenie, soľ.

Kapusta s bravčovým mäsom

500 g bravčového pliecka, 500 g bravčového bôčika, 2 až 3 hlávky kapusty, 200 ml smotany, 2 lyžice múky, kôpor, trocha octu, soľ.

Kapustnica s údeným mäsom

250 g údeného bôčika (údenej krkovičky), 400 g kyslej kapusty, 30 g masti, 150 g zemiakov, 30 g hladkej múky, mletá červená paprika, soľ.

Kapustová polievka s klobásou

1 kg kyslej kapusty, 0,5 l kapustovej vody(juchy), 1 l vody, 400 g bravčovej krkovičky, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, 2 klinčeky, rasca, 2 bobkové listy, 3 zrnká borievok, 2-3 strúčiky cesnaku, postrúhaný muškátový oriešok, hrsť sušených hríbov, soľ, 2 cibule, 2 jablka, 400 g pikantnej údenej klobásy, mletá sladká i pálivá červená paprika, 0,5 l kyslej smotany, lyžica hladkej múky, trocha cukru.

Kapustová polievka s údeným mäsom

250 g údeného mäsa, 1 l vody, 400 g kyslej kapusty, šťava z kapusty, 50 g cibule, strúčik cesnaku, 60 g údenej slaniny, 150 g klobásy, lyžica mletej červenej papriky, 2 dl smotany, 30 g hladkej múky, soľ, kôpor.

Karfiolový ježko

1 väčší karfiol, 30 dkg tvrdého syra, 30 dkg údeného mäsa, 4 vajcia, soľ, korenie, vegeta.

Klobásová polievka so zemiakmi a s krúpami

120 g klobásy, 180 g zemiakov, 120 g mrkvy, 40 g krúp, 40 g cibule, 20 g hladkej múky, 40 g masti, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Krúpová polievka s údeným mäsom

600 g údeného mäsa, 150 g koreňovej zeleniny, 40 g krúp, 30 g cibule, soľ.

Krvavá zakáľačková polievka

Polovica bravčovej hlavy, 200 g bravčových vnútorností (pečeň, pľúca, slezina), 200 ml bravčovej krvi, 50 g krúp, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, majorán, celé čierne a nové korenie, soľ.

Labužnícka fazuľová polievka

400 g bravčových rebier, 2 údené klobásy, 300 g bielej fazule, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 3 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 100 ml oleja, 1 viazanička petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ.

Labužnícky toast

200 g bravčového stehna, 80 g tvrdého syra, 125 g paradajok, 100 g zeleninovej papriky, 80 g kečupu, 1 cibuľa, cesnaková pasta, 30 g feferóniek, chlieb, olej.

Lasagne

400 g lasagní, 1/2 kg bravčového mletého mäsa, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 konzervy paradajkového pretlaku (malé), tymian, oregano, rozmarín, olivový olej, soľ, biele korenie, korenie, 150 g Eidamu vcelku, 250 ml kyslej smotany, 150 ml mlieka a maslo na vymastenie formy.

Liptovská kapustnica

250 g bravčového mäsa, 10 g sušených húb, 400 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 zemiaky, majorán, 1 bobkový list, 100 g širokých rezancov, 3 zrnká čierneho korenia, soľ.

Liptovské ruže

2 bravčové rezne, 2 plátky tvrdého syra, 2 červené papriky, 2 natvrdo uvarené vajcia, olej, 1.5 lyžičky Harmónie Chuti, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 23 Ďalšia