" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarbravčové-mäso9
Nedeľa 21. júl 2019 | Meniny má Daniel, zajtra Magdaléna › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

221 receptov

Čínska rolka s pečeným mäsom

400 g pečeného mäsa, 300 g polohrubej múky, 3 lyžice oleja, chilli omáčka (alebo pikantná nátierka z mletých paprík Sába), 2 viazaničky mladej cibuľky, mleté čierne korenie, soľ.

Detvianske bravčové medailónky

400 g bravčového stehna, 100 g teľacej alebo bravčovej pečene, 70 g údenej slaniny, cibuľa, mletá pálivá paprika, soľ, 50 g údenej slaniny na obaľovanie, 70 g oleja, 100 g šampiňónov, múka, 3 dl sladkej smotany, 40 g masla.

Diabolská pizza

300 g mletého bravčového mäsa, 150 g tuhého syra, 50 g slaniny , 50 ml piva alebo vína, 200 g kečupu, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, paprika, oregano, tuk, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ

Diabolská pizza

300 g mletého bravčového mäsa, 50 g slaniny, 150 g syra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, paprika, oregano, petržlenová vňať, tuk na vymastenie plechu, mleté čierne korenie, soľ.

Diabolské rezne

6 porcií Potrebujeme: • 1 kg bravčového karé • 4 vajcia • 150 ml oleja • 1 ČL soli • 1 ČL mletého čierneho korenia • 1 ČL horčice • 1 ČL kečupu • 1 ČL vegety • 1 ČL worcesterskej omáčky • 1 ČL maggi omáčky • 4 strúčiky roztlačeného cesnaku

Diabolský toast

200 g mletého mäsa, 150 g tvrdého syra, 1 pór, kečup, 2 feferónky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, horčica, tuk, 1 sendvič, sladká paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Domáca nátierka

750 g škvarkov, 300 g leča, nakladané kapie, feferónky, strúčiky cesnaku, 100 g cesnaku, 100 g horčice, 20 g vegety, vajcia.

Držková polievka II.

220 g držiek, 100 g zeleniny, 30 g cibule, 60 g múky, 100 g masti (polovica na držky, polovica na zápražku), 1500 ml vody, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Držková polievka IV.

500 g držiek, 120 g koreňovej zeleniny, 50 g cibule, cesnak, 20 g hladkej múky, 40 g masti, majorán, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

fašírky v smotan. omáčke

400 g mletého hovädzieho mäsa, 1/8 l smotany, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vnate, 4 lyžice strúhanky, soľ, mleté biele korenie. Na omáčku. 1 lyžica hladkej múky, 1/4 l kyslej smotany, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Fazuľová polievka s údeným kolenom

1 údené koleno (asi 1500 g), 200 až 250 g väčšej strakatej fazule, 2 mrkvy, 3 zemiaky, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, múka a olej na zápražku, 2 bobkové listy, majorán, mletá červená paprika, 5 zrniek čierneho korenia, mleté čierne korenie, soľ.

Frikadely s pórom a smotanou

400 g mletého mäsa, 1/8 l kefírového mlieka, vajce, 6 lyžíc otrúb, 4 lyžice petržlenovej vňate, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, 3 cibule. Na zeleninovú zmes: 3 lyžice masla, mäsového vývaru (aj z kocky), 1 l smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička škrobovej múčky, 400 g póru, cibule.

Hustá hrachová polievka s kolenom

1400 g bravčového kolena, 500 g hrášku, 1 zväzok polievkovej zeleniny, worchestrová omáčka, pol zväzku bazalky, majoránka, mleté čierne korenie, soľ.

Chrenová polievka

1,5 g postrúhaného chrenu, 40 g masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, 1 l vývaru z bravčových kosti a nožičiek, 200 g žemle, 20 g masla na opraženie žemle, soľ.

Chvostíková polievka

600 g chvostíka, 120 g zeleniny (cibuľa, mrkva, zeler, huby, zelený hrášok), masť, 1500 ml vody, pažítka, mleté čierne korenie, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 23 Ďalšia