" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptardusenie4
Utorok 18. jún 2019 | Meniny má Vratislav(a), zajtra Alfréd › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

202 receptov

Dusené husacie prsia

1 husacie prsia, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 40 g masti, 1/2 cibule, 20 g hladkej múky

Dusené kuracie stehná

4 kuracie stehná, 100 g varenej šunky, 150 g nastrúhaného ovčieho syra, 4 lyžice masla, 200 ml červeného vína, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1 malá konzerva zeleného hrášku, 1 malá konzerva mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice múky, 250 ml hydinového vývaru, šťava z 1 citróna, zväzok pažítky, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené kuracie stehná s hubami

4 kuracie stehná, 150 g údenej slaniny, 150 g húb (šampiňónov), 5 strúčikov cesnaku, 120 ml červeného vína, 250 ml mäsového vývaru (vody), 120 ml zeleninového vývaru (vody), 250 g malých cibuliek, múka, tymian, olej, maslo, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené kurča na cesnaku a octe

1500 g kurčaťa, 90 g masla, 15 strúčikov cesnaku, 2 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica rastlinného oleja, 250 ml červeného vínneho octu, 250 ml kuracieho vývaru, 1 viazanička byliniek, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené kurča na hubách

1 kurča, 100 g nasekanej údenej slaniny, 200 ml sladkej pochúťkovej smotany, 6 lyžíc masla, 200 g čerstvých kuriatok, 200 g čerstvých suchohríbov, 200 ml červeného vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice múky, 250 ml mäsového vývaru, oregano, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené kurča na hubách

1/2 kurčaťa, soľ, 15 g oleja, 10 g cibule, mletá červená paprika, 100 g húb, 5 g hladkej múky, mleté čierne korenie

Dusené kurča na mandliach

1 kurča, 250 g mandlí, 200 g ryže, 2 cibule, olej, zelená petržlenová vňať, citrónová šťava, šafran, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené kurča po brunšvicky

1500 g kurčaťa, 500 g údenej krkovičky (alebo údeného kolena), 200 g čerstvej (alebo mrazenej) kukurice, 250 g vylúpaného čerstvého (alebo mrazeného) bôbu, 375 g paradajok, 375 g zemiakov, 1500 ml vody, 1 cibuľa, 1 viazanička byliniek, 3 zelerové vňate, 1 lyžica tmavého hnedého cukru, 1 lyžica sušenej štipľavej papriky, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené morčacie stehno.

stehno z veľkej morky, cca 100g masla, soľ, koreniny, cesnak (celá hlávka), 3 veľké cibule, slanina

Dusené paradajky s vajciami

300 g paradajok, 4 vajcia, 30 g eidamu, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené paradajky v smotanovej omáčke

400 g paradajok, 250 ml kyslej smotany, 20 g hladkej múky, mäsový vývar, 1 čajová lyžička cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Dusené ryby na istrijský spôsob

500 g čerta morského, 500 g morského úhora, 250 g sépie, 100 ml olivového oleja, 100 ml bieleho vína, 300 g paradajok (alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku), 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, 2 lyžice múky, 2 bobkové listy, majorán, 5 zrniek celého čierneho korenia, soľ.

Dusené vnútornosti na šalvii

600 g bravčových vnútorností, 75 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, rasca, 2 kocky šťava k pečenému mäsu, čerstvá šalvia.

Dusené zemiaky s čerstvými hubami

600 g zemiakov, 400 g čerstvých húb, 100 ml kyslej smotany, 2 cibule, 1 lyžica masti, mäsový vývar, 1 bobkový list, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, 3 zrnká čierneho korenia, soľ.

Dusený baklažán a kurča s chilli

270 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky), 450 g baklažánov (nakrájaných na kúsky veľké 5 x 6 cm), 3 nasekané jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na plátky), 1 lyžica sójovej pasty (alebo červených fazúľ z konzervy rozotretých na pastu), 6 lyžíc oleja, 450 ml kuracieho vývaru, 2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky), pol čajovej lyžičky mletého chilli korenia, soľ. Koreniny a pochutiny: 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 1 lyžica kukuričného škrobu, 2 lyžice vývaru alebo vody ak treba, pol čajovej lyžičky cukru.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 Ďalšia