" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptardusenie6
Štvrtok 27. jún 2019 | Meniny má Ladislav(a), zajtra Beáta › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

202 receptov

Hovädzie mäso dusené na horčici

240 g hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 10 g oleja, 10 g cibule, horčica, 3 g hladkej múky

Hovädzie mäso dusené na srbský spôsob

240 g hovädzieho mäsa, soľ 10 g cibule, čierne korenie, mletá červená paprika, 100 g zelenej papriky, 100 g rajčiakov, 5 g hladkej múky

Hráškový puding s údeným mäsom

200 g uvareného údeného mäsa, 200 g vylúpaného zeleného hrášku, 3 vajcia, 200 ml mlieka, 80 g hrubej múky, 60 g tuku, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať.

Hubová čalamáda

2 kg húb, 1 kg paprík, 60 dkg cibule, 1/4 konzervy rajčinového pretlaku, 2.5 dl oleja, 1 balenie kečupu, 1 balenie nálevu deko.

Hubové rizoto

400 g čerstvých húb, 250 g ryže, 2 mrkvy, polovica zeleru, 2 cibule, 1 lyžica oleja, 40 g masti, mäsový vývar, mletá rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Hubový guláš II.

400 g čerstvých húb, 2 cibule, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 40 g masti, mäsový vývar, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ.

Hubový perkelt I.

600 g čerstvých húb, 70 g údenej slaniny, 250 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, citrónová šťava, 1 cibuľa, mäsový vývar, mletá červená paprika, soľ.

Hubový perkelt II.

600 g húb, 50 g údenej slaniny, 250 ml smotany, paradajkový pretlak, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, mletá červená paprika, soľ.

Huby na slanine s paprikou

20 dkg húb, slanina, soľ, cibuľa, zelené papriky, vývar zo slepačieho bujónu rasca čierne korenie.

Huby na smotane

400 g čerstvých (alebo sterilizovaných) šampiňónov, 250 ml sladkej smotany 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, šťava z polovice citróna, 1 lyžica kečupu, 40 g masti, mäsový (hydinový) vývar, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Huby na smotane

400 g čerstvých (alebo sterilizovaných húb), 400 ml smotany, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 cibule, 40 g hladkej múky, 40 g masti, voda alebo mäsový vývar, mleté čierne korenie, soľ.

Huby plnené bravčovým mäsom

Plnka: 170 g mletého chudého bravčového mäsa, 50 g olúpaných kreviet nakrájaných na kúsky, 1 vajce, 2 lyžice ryžového vína alebo suchého sherry, 6 nadrobno nasekaných jedlých gaštanov, 16 veľkých otvorených klobúkov húb, 2 čajové lyžičky chilli omáčky, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, olej, 600 ml kuracieho vývaru, štvrť čajovej lyžičky mletého čerstvého koreňa ďumbieru, pol čajovej lyžičky cukru, štvrť čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, štvrť čajovej lyžičky soli.

Huby s vajíčkom

250 g húb, 20 g oleja, cibuľa, 1 l vývaru, paprika, vajcia, korenie.

Husacie prsia na ďumbieri

1 husacie prsia, 100 ml bieleho vína, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica husacej masti, 30 g hladkej múky, hydinový vývar, 1 lyžica ďumbiera, mleté čierne korenie, soľ.

Hydinové rizoto

2 kuracie prsia, 150 g šunky, krabie mäso z konzervy, 2 vajcia, 70 g masla, 125 g ryže, zelená a červená paprika, malá šalátová uhorka, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, na hrot noža cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 Ďalšia