" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptardusenie9
Štvrtok 18. apríl 2019 | Meniny má Valér, zajtra Jela › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

202 receptov

Makrela po čínsky

2 makrely, cibuľa, 2 póry, olej, 1 mrkva, 3 strúčiky cesnaku, soľ, kari, sójová omáčka, lyžica cukru,lyžička škrobu, glutaman sódny (pol pomaranča)

Makrely na červenom víne

2 makrely, 200 ml dezertného červeného vína, hydinový vývar, 2 lyžice masla, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 bobkové listy, tymian, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Marinovaná zelenina

120 g šampiňónov, 2 papriky (asi 400 g), 250 g mrkvy, 40 g zelených olív (najlepšie plnených mandľami), 1 lyžica kapary, 3 lyžice oleja, 1 lyžica octu, 5 lístkov sušenej šalvie, mleté čierne korenie, soľ. Marináda: 5 lyžíc bieleho vína, pol viazaničky petržlenovej vňate, 3 lyžice oleja, 5 lyžíc octu, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Mexický guláš ala Dasty

45 dkg bravčového mäsa, 2 cibuľa, 1 konzerva fazulí, 1 lyžička soli, 1 kocka Bujónu, paprika, kapusta, kečup, 1 dl oleja.

Mexický závitok z rybieho filé

600 g mrazeného rybieho filé, 60 g margarínu, 150 g zelenej papriky, 25 g mrkvy, 20 g zeleru, 20 g petržlenu, 40 g paradajkového pretlaku, 25 g cibule, 30 g hladkej múky, 25 ml vývaru pre biele polievky, 25 ml octu, bobkový list, mleté čierne korenie, soľ. Rybia fáš: 125 g odrezkov z rybieho filé, 1 vajce, 50 g strúhanky, zelená petržlenová vňať, muškátový kvet, soľ.

Morčací guľáš s klobásou a zeleninou

1000 g morčacích pŕs, 1 pár kvalitnej klobásy, l20 ml kyslej smotany, 150 g karfiolu, 1 zelená paprika, 500 g čerstvej červenej papriky, 150 ml oleja, 500 ml svetlého piva, 750 ml mäsového vývaru (instant), 250 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica múky, majorán, mleté čierne korenie, soľ.

Morčacie mäso s zucchini

600 g morčacích pŕs, 100 g nastrúhaného parmezánu, 1000 g zucchini, 500 g paradajok, 50 ml oleja, 100 ml bieleho vína, 5 zelených olív, 5 čiernych olív, 1 viazanička petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Morčacie prsia na hubách

4 rezne morčacích pŕs, 60 g údenej slaniny, 100 g čerstvých húb, 100 ml bieleho vína, 1 lyžica kyslej lahôdkovej smotany, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, vývar z kostí, 1 lyžica paradajkového pretlaku, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ.

Mozočková nátierka s vajciami

200 g mozočka, 5 vajec, 1 zväzok reďkoviek, 1 väčšia cibuľa, rastlinný olej, nadrobno nasekaná pažítka, mleté čierne korenie, soľ.

Mrazená tekvica s kôprom

50 g údenej slaniny, 200 ml kyslej smotany, 1 krabica mrazenej tekvice, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, ocot, kôpor, soľ.

Mrkvové špagety so slimačou omáčkou

1 malá konzerva slimákov, 250 ml vína Asti Spumante, 1 šálka sladkej pochúťkovej smotany, 400 g špagiet s mrkvovou príchuťou, zväzok polievkovej zeleniny, 1 cibuľa, zväzok jarnej cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, trochu vegety, zväzok mäty piepornej, mleté čierne korenie, soľ.

Mušle na chilli papričkách

500 g mušlí z konzervy, 2 póry, 6 sušených chilli papričiek, 4 malé cibuľky aj s vňaťou, 2 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, trocha ďumbieru, soľ.

Nátierka z mozočka

200 g mozočka, 30 g tvrdého nastrúhaného syra, 1 čajová lyžička horčice, 4 lyžice ochutenej majonézy, 50 g rastlinného nátierkového masla, 1 cibuľa, rastlinný olej, pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Paprikáš z kurčaťa

1 kurča, 250 ml kyslej smotany, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, 4 lyžice oleja, 1 zeleninová paprika, 2 paradajky, mletá červená paprika, šťava z pol citróna, soľ.

Paradajkové špagety s ragú zo sépie

500 g kuchynsky upravenej sépie, šálka červeného vína, 4 paradajky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, zväzok polievkovej zeleniny (mrkva, zeler, cesnak, petržlen), 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 250 ml šťavy z pečeného mäsa, 400 g špagiet s paradajkovou príchuťou, čajová lyžička tymianu, čajová lyžička nasekaného oregana, mleté čierne korenie, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 Ďalšia