29 receptov
18 dag práškového cukru, 4 vajcia, štipka soli, 10 dag rozpusteného masla, 10 dag hrubej múky, 8 dag hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 konzerva ananásu, koňak
10 cl coca - cola, 10 cl Nescafé Frappé, 4 cl smotany, kocky ľadu.
1 až 2 rybie hlavy bez žiabier, 1000 g rozličných rýb, 200 ml bieleho vína, 2 paradajky, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 200 ml oleja, 3 cibule, 1 mrkva, 1 pór, 1 cesnak, na hrot noža šafránu, feniklové lístky alebo podrvené feniklové semiačka, kúsok pomarančovej kôry, 2 čajové lyžičky nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.
Potrebujeme: 5 kg kapusty 2,5 kg papriky 1,3 kg cibule 2,5 kg uhoriek, alebo inej zeleniny ( karfiolu, kalerábu, cukiny, mrkvy, kelu a inej ) Všetku zeleninu postrúhame a zalejeme nálevom
60 ml Dubonnetu, 30 ml likéru Creme de Cassis, sódovka, 2 streky citrónovej šťavy, 1 koliesko citróna, ľad.
1 kg rybieho filé (kocka), 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 3 feferónky , 3 bobkové listy, 6 bobuliek nového korenia, 6 klinčekov, kečup, hladká múka, vegeta, olej.
150 g teľacej (bravčovej) pečene, 4 menšie šampiňóny, 4 vajcia, 1 paradajka, 1 cibuľa, 30 g masti, 4 krajce chleba, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ.
1 menšia sliepka, 50 g masti, 1200 ml riedkeho hydinového vývaru, 200 ml dezertného červeného vína, 4 plátky sendviča (1 žemľa), korenie ďumbier, 1 lyžica citrónovej šťavy, zelená petržlenová vňať, kúsok škorice, soľ.
250 g srnčieho pleca alebo krku, 40 g masti, 2 paradajky, 3 cibule, 50 g ryže, 1 klinček, 1500 ml vody, celé čierne a nové korenie, soľ.
250 g teľacieho mäsa, 300 g teľacích kostí, 100 g údeného syra, 40 g masti, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 malý karfiol, 50 g zeleného hrášku, muškátový oriešok, zelená petržlenová vňať, soľ.
70 g plesňového syra Nivy, 2 lyžice mlieka, 8 plátkov sendviča, 40 g masla, 2 mladé cibule, 1 mladý pór, zelená petržlenová vňať.
750 g zemiakov, 200 g šunkovej salámy (údenej salámy alebo mäkkej klobásy), 200 ml kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia, 4 natvrdo uvarené vajcia, tuk na vymastenie misy, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
200 g šalátovej uhorky, 1 - 2 paradajky, 100 g tofu syra, 1 kyslá smotana, 1 dcl mlieka, soľ, čierne korenie, majoránka
200 g šalátovej uhorky, 1 - 2 paradajky, 100 g tofu syra, 1 kyslá smotana, 1 dcl mlieka, soľ, čierne korenie a majoránka
1 konzerva sardelových očiek, 1 konzerva tuniaka v náleve, 150 g zaváraných kukuricových zrniek (konzervovaných), 1 malá konzerva zaváraných kukuričných šúľkov, 200 g tmavých olív, 4 vajcia, 200 g nakladaných zelených fazuliek (konzervovaných), 2 hlávky šalátu, 250 g zemiakov, 4 paradajky, 1 červená a 1 žltá paprika, 1 menší zeler, 1 citrón, 1 cibuľa, 1 čajová lyžička horčice, ocot, cukor, mleté čierne korenie, soľ.
Obsah je k dispozícii za licenčných podmienok GNU FDL
Vylúčenie zodpovednosti