" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarhlavné-chody8
Piatok 22. jún 2018 | Meniny má Paulína, zajtra Sidónia › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

1017 receptov

Agnolotti s plnkou zo šťuky

400 g rezancového cesta. Plnka: 250 g filé zo šťuky, 1 vajce, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 2 lyžice maizeny, 2 lyžice múky, 2 lyžice citrónovej šťavy, pol zväzku zelenej petržlenovej vňate, pol zväzku kôpru, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 1 šálka nastrúhaného parmezánu, 200 ml smotany, 50 g masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 50 g múky, 250 ml mäsového vývaru, Podravka.

Amur po námornícky

600 g vyčisteného a vypitvaného amura, 80 ml bieleho vína, 100 ml kečupu, sardelová pasta, cesnak, olej, sušená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Anízovo - citrónové kurča

1 väčšie kurča, 3 lyžice masla, 2 čajové lyžičky celého anízu, 2 až 3 čajové lyžičky cukru, 1 pór, 500 g malých zemiakov, 1 viazanička petržlenovej vňate (sušená), 20 g vykôstkovaných tmavých olív, 1 citrón, šťava z jedného citróna, 250 ml hydinového vývaru (instant), mleté čierne korenie, soľ.

Arabské kurča

300 g kuracích pŕs, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica horčice, 1 téglik kyslej smotany, oregano alebo bazalka, soľ

Artičoky s hráškom

10 artičokov, 40 g prerastenej údenej slaniny, 100 g zeleného hrášku, 4 mladé cibuľky, 2 lyžice oleja, 2 lyžice strúhanky, mäsový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej zelerovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Bačovský guláš

800 g baranieho mäsa (alebo bravčového bôčika s kosťou), 150 ml kyslej smotany, víno, 300 g fazuľky v strukoch, 3 cibule, 2 lyžice múky, 150 g masti, mletá sladká červená paprika, soľ.

Baklažán na Ivkin sposob

100 g uvareného kuracieho mäsa nakrájaného na kúsky, 1 veľký európsky baklažán nakrájaný na rezance dlhé 5 cm a hrubé 1 cm, 1 chilli paprička nakrájaná na rezančeky, 1 cibuľa olúpaná a nadrobno nasekaná, 2 nasekané jarné cibuľky, 3 strúčiky cesnaku olúpané a nakrájané na tenké plátky, 2 cm čerstvého koreňa ďumbieru, olúpaného a nadrobno nasekaného, olej. Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička červeného (alebo vínneho) octu, 1 čajová lyžička cukru, 120 ml kuracieho vývaru, pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 čajová lyžička kukuričného škrobu, 1 čajová lyžička sezamového oleja, 1 lyžica vody.

Baklažánová zmes

300 g baklažánov, maslo, 300 g zemiakov, 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, mletý ďumbier, štipľavá paprika, 5 čajových lyžíc kokosovej múky, ocot, soľ.

Baklažány na macedónsky spôsob

4 veľké baklažány, 400 g paradajok, 1 cibuľa, tuk na vymastenie a pečenie, mleté čierne korenie, soľ.

Baklažány na orientálny spôsob

400 g mladých baklažánov, 100 g húb, 100 ml bieleho vína, 2 paradajky, 40 g tuku, 1 čajová lyžička Solamylu, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, hladká múka, mäsový vývar, 1 čajová lyžička cukru, 1 bobkový list, celé nové korenie, mleté čierne korenie, soľ.

Barania pečeň

2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica masla, 500 g očistenej baranej pečene, 2 strúčiky cesnaku, vetvičky rozmarínu a tymiánu, 100 g zeleru, 1 mrkva, 6 menších ošúpaných cibulí rozrezaných na polovicu, 2 kocky Šťava k pečenému mäsu, 1 lyžica tmavá zápražka, soľ, korenie.

Baranie mäso na majoráne

750 g baranieho mäsa zo stehna, cibuľa, 1 lyžica majoránu, 40 g múky, 50 g masla, 4 lyžice oleja, soľ.

Baranie mäso s karí

400 g baranieho mäsa z lopatky alebo krku, 3 lyžice oleja, cibuľa, strúčiky cesnaku, 1 lyžica karí, vývar z kostí, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 1 dl červeného vína, šťava z polovice citróna, soľ.

Barmské plátky

morčacie prsia, veľké jablko, 2 žĺtky, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, soľ, kečup, olej

Baskická zelenina

4 veľké zelené papriky, 4 veľké paradajky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 feferónka, 150 ml oleja, bobkový list, trocha tymianu, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 102 Ďalšia