" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarhovädzie-mäso4
Sobota 22. február 2020 | Meniny má Etela, zajtra Roman(a) › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

56 receptov

Sedliacka polievka

1000 g hovädzích kostí, 500 g hovädzieho mäsa, 2 vajcia, 250 g múky, 1 cibuľa, 1 citrón, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 lyžice oleja, soľ.

Sendvič Johny

6 polcentimetrových plátkov sviečkovice, 5 lyžíc oleja, 300 g cibule, 40 g vlažného masla, 1 strúčik cesnaku, 50 g hlávkového šalátu, 12 plátkov toastového chleba, mleté čierne korenie, soľ.

Slávnostná hovädzia polievka

750 g hovädzieho mäsa zo stehna, 250 g čerstvých šampiňónov, 200 g hrášku (môže byť aj mrazený), 1 kaleráb, 200 g mrkvy, 250 g brokolice, 1 viazanička polievkovej zeleniny, 100 g tenkých rezancov, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Steak v citrónovej marináde

0,6 kg hovädzej sviečkovej, 70 g oleja, 120 g olivového oleja, 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry, šťava zo 4 citrónov, 120 g nasekanej mladej cibuľky, 1 lyžička drveného farebného korenia, 1 lyžička cukru, 1 lyžica worcestrovej omáčky, 1 lyžica ostrej horčice.

Šalát z varenej hovädziny

300 g uvareného hovädzieho mäsa (z polievky), 2 mrkvy, 4 malé póry, 2 reďkovky, 1 zeler, 150 g miešanej zaváranej zeleniny, 1 malá cibuľa, 1 čajová lyžička horčice, 1500 ml vývaru (instant), 2 lyžice octu, 6 lyžíc oleja, viazanička petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Šči

500 g mastného hovädzieho mäsa, kúsok údeného mäsa (alebo šunky), 300 ml kyslej smotany, 500 g kyslej kapusty, hrsť sušených húb, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 50 g masla, bobkový list, niekoľko zrniek čierneho korenia, mleté čierne korenie, soľ.

Španielske vtáčiky

4 hovädzie rezne, slanina, cibuľa, vajíčko, soľ

Špička s cibuľovým pyré

800 g hovädzieho mäsa, 1/2 l suchého bieleho vína, 2 lyžičky margarínu, 1 lyžička soli, 1 mrkva, 1 petržlen, 100 g zeleru, 1 zemiaková kaša, 550 g cibule, 1/4 l smotany, 2 lyžičky masla.

Uhorská polievka

100 g hovädzieho mäsa, 100 g bravčového mäsa, 100 g baranieho mäsa, 40 g masti, 200 g zemiakov, 4 paradajky, 40 g hladkej múky, 1 cibuľa, zelená petržlenová vňať, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Ukrajinský boršč

250 g hovädzieho mäsa, 100 g červenej repy, 100 g bielej hlávkovej kapusty, 100 g koreňovej zeleniny, 200 g zemiakov 2 paradajky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, kyslá lahôdková smotana, 40 g masti, 1 strúčik cesnaku, 20 g hladkej múky, 1 bobkový list, ocot, mleté čierne korenie, soľ.

Zapražená mäsová polievka

300 g hovädzieho mäsa, 120 g koreňovej zeleniny a cibule, 50 g múky, 100 g masti (polovica na mäso, druhá polovica na zápražku), korenie podľa chuti, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 ... 6 Ďalšia