304 receptov
1 kačica, soľ, 500 g jabĺk, 1 lyžica rasce, 100 g slaniny, 1 lyžička cukru.
1 studená pečená kačica, 100 g majonézy, 1/2 lyžičky horčice, zelené korenie (konzervované), 2 lyžičky nálevu, 1 štipka kryštálového cukru, soľ, 2 lyžice vyšľahanej šľahačky.
1 kačica, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 100 ml koňaku, 100 ml ananásovej šťavy, 100 g medu, 200 g sušených sliviek, 100 g olúpaných mandlí, 50 g hrozienok, 1 jablko, 100 g chleba bez kôrky, na hrot noža ďumbieru, soľ. Na ozdobenie: 6 koliesok ananásu, 6 kandizovaných čerešní.
menšia kačica, zmes: 2 lyžice bieleho vína, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžička zázvoru, 1 lyžička Glutasolu, 3 lyžice medu
1 očistená - asi 2000 g kačica, 500 g ružičkového kelu, 50 g vlašských orechov, 3 až 4 kyslejšie jablká, 1 cibuľa, šťava z pol citróna, lyžica masla, lyžica strúhanky, lyžica oleja, 2 lyžice brandy, majorán, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ.
1 kačica (asi 2000 g), 220 g zaváraných ananasových kúskov v sirupe, 1 lyžica vínneho octu, 1 čajová lyžička bieleho octu, 50 g sójových výhonkov, 2 mrkvy (očistené, nakrájané na kolieska a sparené vriacou vodou 2 minúty), 3 nasekané jarné cibuľky, 3 lyžice oleja, 1 lyžica kukuričného škrobu (zmiešaného s 2 lyžicami vody), 1 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a rozdrveného), 10 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky), 2 čajové lyžičky prírodného cukru, mleté čierne korenie, soľ.
1 kačica (1300 g), 30 g masla, 300 g šalotky, 2 lyžice zeleného korenia, 1 čajová lyžička cukru, soľ.
2000 g kačice, 150 ml červeného vína, 3 nasekané jarné cibuľky, 1 čajová lyžička kukuričného škrobu, pol čajovej lyžičky Glutasolu (môžeme vynechať), 1 čajová lyžička cukru, 2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky), 1 čajová lyžička soli.
1 menšia kačka, 3 lyžice medu, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice dezertného vína, 1 šálok vývaru zo slepačieho bujónu, 1 štipka glutasolu.
1 kapún (alebo väčšie kurča), 500 g paradajok (alebo paradajkového pretlaku), 120 ml vína, 400 g mrkvy, 400 g zeleru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 200 ml hydinového vývaru, sušený tymian, mleté čierne korenie, soľ.
1/2 kg kuracieho mäsa, stredne veľký pór, 1 veľké jablko, 2-3 stručiky cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, maslo, olivový olej, majoránka, soľ, biele korenie
1 čerstvé pštrosie vajce, 250 g údenej slaniny, 250 g tvrdého syra (eidamská tehla). 150 ml mlieka, maslo, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 4 lyžice múky, pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 2 čajové lyžičky soli.
4 kuracie stehna-horne, 1 klobaska, horčica, soľ, čierne mlete korenie
1 kohút, 100 g slaniny, 150 g šampiňónov, 1000 ml bieleho vína, 100 ml koňaku, 20 malých cibuliek (šalotiek), 2 lyžice oleja, 1 až 2 lyžice práškového cukru, 1 bobkový list, na hrot noža rozmarínu a tymianu, mleté čierne korenie, soľ.
1 malý kohút, 40 g masla, 300 g orechov, 30 g bravčovej masti, 1 lyžica múky, 4 strúčiky cesnaku, 3 byle petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.
Obsah je k dispozícii za licenčných podmienok GNU FDL
Vylúčenie zodpovednosti