85 receptov
600 g bravčového stehna, soľ, 200 g anglickej slaniny, 200 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 2 cibule, maslo, olivový olej, celé korenie, nové korenie, trochu tymiánu, 1/4 l kyslej smotany, hovädzí bujón, 1 citrón, kryštálový cukor, šťava k pečenému mäsu.
20 stredne veľkých kreviet, štyri šálky vody, tri jemne nasekané šalotky, väčší pohár citrónovej dužiny, dve polievkové lyžice sójovej omáčky, 20 malých húb (môžu byť i šampiňóny), citrónovú kôru, tri polievkové lyžice citrónovej šťavy, štyri chili papričky, koriander a malé nakladané cibuľky (asi päť).
šálku pokrájanej papáje, dve nakrájané paradajky, pol šálky nastrúhanej mrkvy, dve polievkové lyžice krabieho mäsa (môže byť i akékoľvek iné- rybie).
600 g ľubovoľného bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, 150 g oleja, 130 g cibule, 40 g hladkej múky, 40 g cukru, šťava z 1 citróna, 2 dl šťavy z mäsa, 2 dl smotany.
šálku pokrájaných kuracích pŕs, šálku kokosového mlieka, dve polievkové lyžice kari pasty, rovnaké množstvo sójovej omáčky a rastlinného oleja, šálku nasekaných vajec uvarených natvrdo, tri najemno nakrájané zelené papričky chili a bazalku.
800 g zelenej papriky, 400 g baklažánov, 100 ml oleja, 250 ml octu, 6 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ.
½ kila ryby (môžu byť rôzne druhy), rybie hlavy na vývar (musíme ho mať tak 4 šálky), 2 dve nakrájané cibule, 12 strúčikov cesnaku (rozdrvených), pór , ½ kg paradajok (nakrájaných a najlepšie olúpaných), lyžičku paradajkového pretlaku alebo kečupu, lyžičku olivového oleja, štipku majoránky a sušenej mäty, 5 zrniek čierneho korenia, 1/2 šálky varenej ryže.
300 g kuracích pŕs, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica horčice, 1 téglik kyslej smotany, oregano alebo bazalka, soľ
2 baklažány, cibuľa, 3 paradajky, citrón. šťava, čierne korenie, soľ, 3 čajové lyžičky majonézy
1/2 kg banánov, šľahačka v spreji, ovocie podľa chuti, varová čokoláda
4 veľké zelené papriky, 4 veľké paradajky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 feferónka, 150 ml oleja, bobkový list, trocha tymianu, soľ.
Horúce, prepasírované zemiaky, tvaroh, jogurt, nasekané mandle, jemne nakrájaná cibuľa, olej, mleté čierne korenie, soľ.
60 ml bieleho portského vína, 20 ml ginu, 1 koliesko citróna, ľad.
300 g kuracích pŕs 400 až 500 g brokolice 3 lyžice oleja kúsok masla 1 strúčik cesnaku 1 cibuľa soľ mleté čierne korenie štipka mletej rasce asi 3 PL hustej kyslej smotany 1 PL hladkej múky 3 dl zeleninového vývaru trochu citrónovej šťavy
1 PL vínneho octu a 1 PL vody povarte s bielym korením, kým sa tekutina nevyparí na asi 1 ČL, potom ju nechajte vychladnúť. Medzitým vyšľaháme 3 žĺtky s 2 PL vody, vo vodnom kúpeli zohrejte za stáleho miešania, pridajte octovú zmes s bielym korením a postupne prihadzujte na kocky pokrájanú mäkké maslo. Dobre premiešajte a pred zapečením hneď nalejte na zeleninu. Holandská omáčka skvele chutí aj k varenej špargli.
Obsah je k dispozícii za licenčných podmienok GNU FDL
Vylúčenie zodpovednosti