" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarpečenie6
Utorok 18. február 2020 | Meniny má Jaromír, zajtra Vlasta › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

846 receptov

Bedľa do zlata

Bedle vysoké, olej, cibuľa, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, červená paprika

Bedle na víne

1 kg bediel, 100 ml bieleho vína, 1 lyžica oleja, 50 g anglickej slaniny, 1 šťava z polovice citrónu, soľ, korenie, maslo, Hubový bujón.

Bleskové kura

zemiaky, vegeta, kuracie nohy, šľahačka

Bravčová krkovička Rembrandt

250 ml vody, 250 ml jablčného vína, citrónová kôra, 1 sáčok šťavy k pečenému mäsu, 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti, 3 jablká, 20 g masla.

Bravčové karé v zemiakovom cestíčku

600 g bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, strúčiky cesnaku, väčšie zemiaky, 100 g hladkej múky, vajce, 100 g syra eidam, mlieko, olej na vyprážanie.

Bravčové karé v zemiakovom cestíčku

600 g bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, strúčiky cesnaku, väčšie zemiaky, 100 g hladkej múky, vajce, 100 g syra eidam, mlieko, olej na vyprážanie.

Bravčové mäso s čínskou kapustou, paprikou a zázvorom

2 lyžičky zeleného naloženého korenia, 1 lyžica cukru, 4 bravčové steaky z krkovičky, olivový olej, 100 g masla, 2 cibule, 1 menšia čínska kapusta, 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 2 lyžice posekanej pažitky, 1/2 lyžice nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 veľká červená paprika, sladkokyslá chilli omáčka, 2 lyžice medu, 2 lyžice Harmónia Chuti.

Bravčové medailónky na citróne

Šťava z ½ citróna, 2 kolieska citróna, 4 bravčové medailónky, Harmónia Chuti, mleté čierne korenie, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, 1.5 lyžice octu, 1 štipka cukru, 1 lyžica kapár, pažítka, rajčiny, bazalka na zdobenie.

Bravčové plátky s tatarskou omáčkou

0,8 kg bravčového stehna, 0.6 kg zemiakov, 1 mrkva, 3 sterilizovaných uhoriek, 150 g majonézy, 1 lyžica smotany, 1 lyžica kečupu, 1 menšia cibuľa, 1 kúsok zeleru, 1 kúsok petržlenu, mleté farebné korenie, mleté biele korenie, soľ, rasca, olej, rajčiny a petržlenová vňať na ozdobenie.

Bravčové rebierko

2 bravčové rezne, 2 plátky údenej slaniny, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica kečupu, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička Harmónie Chuti, vývar.

Bravčovinky s cibuľou

250 g bravčového mäsa z lopatky, 1 vajce, 1 väčšia cibuľa, horčica, tuk na vyprážanie, majorán, mleté čierne korenie, soľ.

Bravčový steak Sabinov

600 g bravčové stehno, 20 g soľ, 60 g strojovej šunky, 60 g eidam tehla syr, 200 g marhuľový kompot (scedený), 60 g oleja

Bretónsky koláč

250 g masla, 250 g vajec (hmotnosť aj so škrupinami), 250 g práškového cukru, 100 g kandizovaných čerešní, 250 g hladkej múky, kôra z 1 citróna, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy, trocha soli.

Briošky

2 žĺtky, 200 až 300 ml vlažného mlieka, 120 g masla, 500 g polohrubej múky, 30 g droždia, 60 g cukru, kôra z polovice citróna, maslo na vymastenie formičiek a žĺtok na potretie, soľ.

Brusnicový koláč

1 lyžica kyslej smotany, žĺtok na potretie, 100 g margarínu, 1 lyžica rumu, 500 g čerstvých brusníc, 50 g práškového cukru, 250 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, múka na posypanie dosky, šľahačka na ozdobenie.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 85 Ďalšia